Når jeg har givet dette indlæg overskriften “Neutrale trosretninger”, så vil du måske være en af dem, der tænker, at det findes da ikke. Og det vil jeg som udgangspunkt give dig ret i. Det jeg bare har måttet sande undervejs, er, at mange trosretninger er neutrale, og at det er måden, som de bliver brugt på, der gør, at de enkelte trosretninger fremstår farvede og med en eller anden underliggende orden.

Jeg har været omkring mange forskellige trosretninger og livsfilosofier gennem mit liv. En af de første, som jeg stiftede bekendtskab med, var via bogen Dianetik, skrevet af L. Run Hubbard, der er stifter af Scientology. Jeg vil på ingen måde støtte op omkring Scientology eller de metoder, som de offentligt er kendt for at anvende. Det ændrer ikke på, at Dianetik var betydende for, at jeg fik mig selv i gang med at udvikle mig selv.

Det var en meget troværdig gennemgang, og jeg må lige nævne her, at jeg efterfølgende har fået bekræftet bogens teorier gennem min terapeutiske uddannelse. De samme teknikker og principper anvendes i den moderne psykoterapi. Essensen er, at vi skal rydde op i os selv for at finde vejen til accepten af os selv og accepten af andre.

Bogen gav mig forståelse for de mentale kringelkroge, der bor i alle mennesker, og den har givet mig modeller til, at jeg på en nænsom måde kunne hjælpe mig selv videre i livet. Det er omsorgen til os selv, der hjælper omsorgen for andre på rette vej. Omsorgen til andre, hvis vi ikke har omsorgen til os selv med, er nedvurdering af os selv.

Jeg vil gerne fremhæve to af de livsfilosofier, som jeg stadig arbejder efter. Den ene er “I Ching”, som er en gammel kinesisk orakelform, og den anden er “Et kursus i mirkaler”, der til trods for navnet er psykoterapi.

 

I Ching

Udgangspunkt for I Ching er, at der er en højere kraft, som vi hver især har adgang til og kan trække på og får omsorg fra. Det er helt op til os selv, hvad vi kalder denne kraft. Om det er Gud, intuitionen eller en anden højere kraft, har I Ching ikke nogen holdning til. I det sprog, som I Ching bruger, kaldes den højere kraft for “Den vise”.

Vejledningen fra I Ching består i at hjælpe dig til at finde ud af, at der er en højere kraft, som elsker dig, som altid støtter dig i dine valg (også de trælse) og som du kan finde trøst, vejledning og hjælp fra. Du kan lægge dine problemer hos denne kraft, for at dine problemer kan blive løst. Det vil nogle gange betyde, at du skal overvinde dig selv, og det er en del af processen.

I Ching tager ikke patent på sandheden. Det er en vej ud af mange, som det er muligt at følge for at nå målet: Indre fred.

Den omsorg der er til dig fra I Ching er vejledning i, at i enhver situation, skal du kun handle i en tilstand af indre fred. Har du ikke indre fred, så træk dig tilbage, indtil du har fundet indre fred, og derefter kan du sætte handling på.

Hvis du vil prøve vejledning fra I Ching, kan gøre det her, hvor jeg har lagt muligheden for at du kan få hjælp fra I Ching Online.

 

Et kursus i mirakler

Udgangspunkt for Et kursus i mirakler er, at der er en højere kraft, som vi hver især har adgang til og kan trække på og får omsorg fra. Det er helt op til os selv, hvad vi kalder denne kraft. Om det er Gud, intuitionen eller en anden højere kraft, har Et kursus i mirakler ikke nogen holdning til. I det sprog som Et kursus i mirakler bruger, kaldes den højere kraft for “Gud”, mennesket kaldes for “Sønnen” og den kanal, der forbinder Gud med Sønnen, er “Helligånden.”.

Miraklet består i, at du finder ud af, at der er en højere kraft, som elsker dig, som altid støtter dig i dine valg (også de trælse) og som du kan finde trøst, vejledning og hjælp fra. Du kan lægge dine problemer hos denne kraft, for at dine problemer kan blive løst. Det vil nogle gange betyde, at du skal overvinde dig selv, og det er en del af processen.

For Et kursus i mirakler er modellen, at mennesket har tre sind eller sindstilstande: Det uretmæssige sind (egoet), det retmæssige sind (intuitionen) og Ensindethed (forbundet med Gud). Det uretmæssige sind er det, som råber op om uretfærdigheder, skyld og skam. Overfor står det retmæssige sind, som visker stille, at alt er godt, og at kampen ikke kan betale sig. Midt mellem det uretmæssige og det retmæssige sind ligger Beslutningstageren, som bor i dig, og som du bruger til at vælge, om du vil lytte til det uretmæssige sind, eller det vil lytte til det retmæssige sind.

Et kursus i mirakler tager ikke patent på sandheden. Det er en vej ud af mange, som det er muligt at følge for at nå målet: Indre fred.

Den omsorg der er til dig fra Et kursus i mirakler er vejledning i, at i enhver situation, skal du kun handle i en tilstand af indre fred. Har du ikke indre fred, så træk dig tilbage, indtil du har fundet indre fred, og derefter kan du sætte handling på.

Hvis du ønkser vejledning fra Et kursus i mirakler, vil jeg foreslå dig at læse “Dine regler – din virkelighed”. Du finder en læsbar version her: Læs “Dine regler – din virkelighed”, og du finder en version til download her: Download “Dine regler – din virkelighed”.

 

#INDREFRED #DE3TRINTILSUCCES #SELVVÆRD #SELVTILLID #HAVTILLID #IChing #EtKursusIMirakler