Hmm – hvad skal det betyde. Mit møde med mig selv .. ? Jo, de ting, som du reagerer på, når du oplever medgang eller modgang fra din omverden og det miljø, som du er i, afhænger af, hvordan du tænker om dig selv og i dig selv.

Hvis du har negative tanker, en negativ attitude, eller du ser verden ud fra sortsyn, så vil din oplevelse af, hvad der foregår i verden også vise negativitet og sortsyn. Ikke, fordi det positive og opbyggende ikke er der. Det er alene, fordi, du kun lægger mærke til det negative.

På samme måde vil det positive i dine tanker og i din attitude give dig oplevelser, der bekræfter den positive tilgang, og det vil være det positive, som du lægger mærke til. Det betyder ikke, at krige eller naturkatastrofer eller inkompetente beslutninger ikke er til stede. Derimod betyder det, at du ikke lægger så meget mærke til dem, fordi de ikke har samme magt i dine tanker.

Den måde, som du oplever verden på bliver på denne måde et spejlbillede af, hvordan du er. Det bliver en konfrontation med dig selv og den måde, som du opfører dig på. Ved at ændre din måde at opleve på, ved at være bevidst om, at det positive eksisterer, og at påskønne det positive, og ved at du bevidst leder efter det, så vil din attitude også ændres til at blive mere positiv.

Du kan på denne måde dreje dit liv fra, at du oplever det som en byrde og til, at du oplever det som en glæde.

At ændre tilstand 

Ved at være Obs på dine tanker og din intension i, hvad du gør, vil du kunne finde de negative og belastende tanker og følelser, som holder dig tilbage. Det, som du med fordel kan arbejde dig væk fra, er:

  • Jalousi, begær.
  • Vrede, irritation.
  • Griskhed, besiddertrang.
  • Dovenskab, ladhed.
  • Hovmod, arrogance.
  • Utugt, overgreb.
  • Fråseri, overforbrug.

Listen er ikke udtømmende.

Hvis du i stedet stiler efter en tilstand, hvor du er rolig, fredfyldt og let, så går du ikke helt galt i byen, når du samtidig har et jordbundet overblik over, hvad det er, at du har gang i.

Bogforslag

“Positivitet” er skrevet af Barbara Fredrickson, der vil have sin læser til at overvinde negative tanker og følelser, og erstatte dem med positive. Ved at gøre det, vil man få et stærkere, sundere og mere givtigt liv.

Bogen indeholder gode og brugbare øvelser og kan medvirke til en positiv selvudvikling, hvis man tager rådene til sig.

LÆS MERE OG KØB BOGEN PÅ SAXO.COM