Jo, du kan, hvad  andre kan. Det er et spørgsmål om din indre drivkraft.

Hvis du hele tiden eller gentagne gange giver efter for, hvad du har besluttet dig for, så når du ikke målet med den sikkerhed, som du kunne. Du svækker dig selv, hvis du følger dette princip.

For at komme i mål, må du bevidst beslutte dig for, at du vil følge de tilskyndelser, der kommer, for at du når målet.

Det betyder ikke, at du ikke skal slappe af, for det er også nødvendigt. Det er et spørgsmål om at finde den rette dosering af, hvad der er brug for, til at du når frem til målet.

Ved hele tiden at knokle på, er der en mulighed for, at du overbelaster din mentale kapacitet og dermed mister overblikket. Det er ikke hensigtsmæssigt. Du har brug for både at have overblik og overskud for at nå frem.

Vær opmærksom på, at hvis ikke du føler dig klar til at komme fremad mod dit mål, så kan det være gamle vaner, der forsøger at holde dig tilbage. Hvis det er tilfældet, så vil du opdage, at du får mere energi, når du overvinder din modvilje.

At træne viljen

Den korte version: Gør det alligevel!

En lidt længere version er, at når du føler dig tilskyndet til at gøre eller ikke gøre noget, og du så ikke lystrer dette, så bestem dig for, at du vil lystre. Det kan være, at du synes en opgave skal løses, eller du synes måske, at du skal spise mindre.

For at træne din vilje, er der brug for, at du har en fast styring. Sæt dig et mål, gå efter det og tag de skridt, som det er nødvendigt at tage, for at du når målet. Når andre kan, kan de blive dit forbillede for, at det er muligt.

Bogforslag

Når du opdager din egen vilje, er det en åbenbaring, der på radikal vis kan udvide din selverkendelse og dit potentiale for indre vækst og ydre handling. Men før du kan virkeliggøre viljens enestående muligheder, må du forstå dens sande natur, og hvordan du træner og udvikler den.

Dr. Roberto Assagioli, giver eksempler på øvelser til at træne viljen, så den fungerer optimalt på alle eksistensens planer – fra det personlige til det transpersonlige og ind i det område hvor den personlige vilje bliver ét med den universelle.

LÆS MERE OG KØB BOGEN PÅ SAXO.COM