Jo, det hedder ho’oponopono, og det er en indre helings- og tilgivelsesproces, der stammer fra Hawaii. Ho’oponopono tager udgangspunkt i, at de følelser, som rejser sig i dit indre, tilhører dig og dig alene. Ud fra synspunktet om gensidig energiudveksling, hvor vi anser samspillet mellem mennesker for at være et fælles anliggende, vil en tilgivelse fra dig af dine følelser hjælpe til, at den som påvirker dig, også finder lindring.

Ho’oponopono er brugt af Dr Hew Len i sit arbejde med at rehabilitere farlige og mentalt syge kriminelle fanger. Hew Len så aldrig disse kriminelle, eller havde kontakt til dem. Hans eneste arbejdsmetode var at læse deres journal og anvende ho’oponopono på hans egne følelser. Alle kriminelle fik bedring gennem den periode på tre år, hvis Hew Len arbejde med dem, og det fortælles, at de alle blev så meget bedre, at de kunne løslades.

Det betyder, at hvis du tilgiver de følelser, som rejser sig i dig, vil du samtidig hjælpe den, som er årsagen til, at dine følelser har rejst sig. Processen er ret klar, og den er meget enkel. Bruger du den med den fornødne tillid, vil du meget hurtigt finde ud af, at den rent faktisk virker. Er du mindre omhyggelig, vil der gå længere tid, inden du ser de samme resultater.

Sæt navn på den følelser, der har rejst sig i dig: negativitet, vrede, pessimisme, uretfærdighed, mindreværd eller hvad du nu ellers oplever.

Anerkend, at følelsen bor i dig, og at den påvirker dig negativt. Skriv den gerne på et stykke papir og lav en lille beskrivelse af, hvordan denne følelse påvirker dig i dit liv.

Til sidst skriver du, mens du siger det, som du skriver, til dig selv og samtidig med, at du henvender dig til den negative følelse, som du har sat navn på i dig selv:

Jeg elsker dig
Undskyld
Tilgiv mig
Tak

Metoden kan ikke overgøres eller misbruges, og der er ingen kendte bivirkninger.

 

#INDREFRED #DE3TRINTILSUCCES #Værpositiv #SELVVÆRD #SELVTILLID