Jeg tænkte, om jeg skulle kalde titlen for “Hvis din verden vælter”, og så blev jeg enig med mig selv om, at et ordentligt liv ikke kan leves, uden at vi har oplevet, at det verdensbillede som vi har, er blevet udfordret, så tæppet er revet væk under fødderne på os.

Jo, og hvorfor har vi godt af at blive rusket lidt op i .. ? Det er for, at vi kan skifte holdning og se livet og andre fra et andet syn .. ! Ved at kunne se en oplevelse fra andres synspunkt bliver vi bedre til at være eftergivende og dermed tilgivende.

Min bil blev for mange år siden totalskadet i en ulykke, og jeg har haft mange refleksioner over, hvorfor det skulle ske, og hvad jeg har lært af det. I dag kan jeg se mange forskellige gode ting, som er fulgt med. En af dem er, at jeg har fået tro på, at min skytsengel var med mig, fordi jeg havde set optakten til ulykken og reageret, så der ikke var personskade.

Hvis ikke jeg havde reageret, havde jeg muligvis ikke haft mine ben eller måske endda ikke været i live. Og Jo, jeg har tilgivet bilisten, som var skyld i ulykken. Det var en hurtig proces.

Vi læner os alle op ad den opdragelse og de oplevelser, som vi har fået med gennem livet. Nogle gange bliver de til ret faste overbevisninger, som vi tror på som evige sandheder. Hvis en eller flere af disse overbevisninger bliver udfordret, så kan det verdensbillede vælte, som vi har med os.

Når din verden vælter, kan det skyldes forhold som disse:

 • Nogen du stoler blindt på, lyver for dig.
 • Nogen eller noget som du holder af, tages fra dig.
 • Noget som du tror er livslangt, falder fra hinanden
 • Nogen eller noget får dig til at skulle forlade den tryghed, som du har i livet
 • Naturen går sin gang og sætter verden i brand

Der er tre forskellige niveauer af den måde, som livet påvirker os på:

 • Det som du kan gøre noget ved nu
 • Det som du kan gøre noget ved senere
 • Det som du ikke kan gøre noget ved

Jeg tror på, at du godt kan se dette for dig, og jeg vil derfor gerne gøre dig opmærksom på, at der findes forhold, som du siger til dig selv, at du ikke kan ændre. Det siger du til dig selv, fordi det arbejde du skal lægge i at ændre det, bliver for stort, og at du ikke synes, at det er arbejdet værd eller at det kræver, at du skal ud af din tryghed.

Hvis du kender en, der er misbruger, så kaldes det medafhængighed. Ud fra andre synsvinkler kan det kaldes medløber.

Hvad nu, hvis dem der råber op, og som udfordrer dit verdensbillede, har ret, også selvom du ikke kan lide den tanke .. ?

 

#INDREFRED #DE3TRINTILSUCCES #HAVTILLID

Sådan er en god mentor – bestil din herunder

Jeg har selv løbende samtaler med en, eller flere mentorer og noget af det, som jeg har størst glæde af i min personlige udvikling, er:

 • åbenhjertig ping-pong i øjenhøjde, der samtidig viser
 • nærvær og rummelighed i forhold til min situation
 • at jeg selv ejer beslutningerne for, hvad der skal ske, og at mentor ikke bestemmer i mit liv

Mine forventninger til min mentor er, at:

 • være naturlig og indlevende og
 • alvorlig på en sjov og omsorgsfuld måde og
 • komme med andre pædagogiske vinkler på mine anskuelser.

Og det er også sådan jeg gerne vil være overfor dig 🤗 

Lær at bruge Loven om Tiltrækning

Lær at bruge Loven om Tiltrækning, så dit liv lander autentisk.

Du er centrum i dit eget univers og du skal selv bestemme i dit liv, for det har ingen anden ret til at gøre.

Den første indledende samtale koster dig kun din registrering og din tid. Forstå, hvorfor jeg kan hjælpe dig ved at tjekke min baggrund ud her: Om Steen Andersen.

DET SKAL VÆRE SJOVT, S.. 😀