For nogle mennesker kan det være skræmmende, når der er helt tomt for tanker. Det bliver som et gabende sort hul, hvor der ingen forbindelse er til omgivelserne. Et tomrum, som kalder på frygt. Paradokset er, at det er sundt at vænne sig til. Altså, at alpeklatten er helt fri for mental aktivitet.

I hovedet bor vores tanker, og de kan føre os på gale veje, hvor vi fokuserer på mangler og på negativitet, hvis ikke vi forstår at tøjle tankerne. En positiv tankegang holder os på sporet og giver os energi. Til gengæld kan tankerne i begge tilfælde medvirke til, at vi overhører væsentlige signaler fra vores intuition.

Stilhed i dine dialoger på alle plan har derfor gode egenskaber.

Hvilke tanker har du, når du ikke holder dem fast i et fokus .. ? Måske er du ikke klar over det. Og måske vil det være en god ide, hvis du bliver klar over, hvilke tanker, at det er, at du har, når du “ikke tænker”. Start med at blive bevidst om, at din hjerne også arbejder mentalt, selvom du ikke styrer den.

Tomrummet er skræmmende, fordi du kan tro, at du ikke har ret til at være en del af samfundet, når ikke du laver noget – altså, når du ikke tænker. Det er ikke en korrekt antagelse. Du er lige meget værd, uanset hvad du laver, hvor du bor, hvem du er sammen med, hvor meget du tjener eller om du er på offentlig eller privat ydelse.

Ingen har mere ret til at være i verden end andre. Det betyder, at du har lige så meget ret til din eksistens, uanset, hvordan du håndterer dit liv. Det betyder også, at andre har lige så meget ret til at være i verden, som du har.

Du kan derfor med sindsro tømme dit hoved for alle de tanker, som du kan komme af med. Resultatet kan være imponerende. Når tanken forsvinder, bliver der nemlig plads til, at du kan lytte til din intuition. Der bliver også plads til, at din krop kan blive fri for de små påvirkninger, som dine små bekymringer sætter i din krop i form af spændinger.

Hvis du ikke bare lige kan tømme dit hoved for tanker, så arbejd baglæns. Læg dig eller sæt dig et sted, hvor du kan slappe af. Fokuser derefter på de områder i din krop, hvor du oplever, at der er spændinger. Opløs spændingerne en af gangen, til alle spændinger er væk. Når der ikke er flere spændinger, så fjern den spænding, som du har i dit hoved.

Kan du stole på dine tanker .. ?

Tjah, nogle gange kan du vel godt. Det vil sige, at det kan du, så længe du ved, hvad de laver. Hvis du kommer ud for en situation, som du ikke før har været i tilsvarende, så begynder hjernen at fabrikere historier om, hvor det kan føre dig hen.

Nogle gange er det gode historier, og andre gange er det historier, som du helst vil undgå. Fakta er, at det er historier. Ingen af historierne er sande, før de går i opfyldelse. Heller ikke, selv om de er sket før. De er ikke sande, før de går i opfyldelse.

Tjek ud med dig selv, hvor ofte du lader dine tanker fortæller dig, at “Nå, så bliver det også sådan denne gang”. Sådanne tanker giver meget mindre plads til, at der kan ske noget nyt. Fordi du fastholder tanker om en given handling, så bekræfter du den i dig, hver gang den kommer til at gå i opfyldelse.

Hvad nu, hvis ikke du var forud indtaget, og du gav mulighed for, at der kunne ske noget nyt .. ? Ville det gøre dit liv lettere .. ? Hvad nu, hvis ud ikke havde nogen tanker om, hvad der er godt og skidt .. ? Så ville du heller ikke blive skuffet i samme grad, som du måske gør nu .. ?

Bogforslag

En januarmorgen bliver en kvinde indlagt på intensivafdelingen på Aarhus Universitetshospital, efter at hun er faldet på trappen i sin opgang. Tre uger efter vågner hun op efter at have ligget i kunstig koma på neurokirurgisk afdeling. Kvinden kan ikke bruge hele højre side og er derfor bundet til en kørestol og et fast personale døgnets 24 timer. Hun har fået et kranietraume − en blødning i hjernen, en fraktur i kraniet og ødemer i hjernen, hendes tilstand er meget kritisk, og hun svæver mellem liv og død.

Hendes indlæggelse bliver en lang rejse tilbage til livet. Hjertet vinder over hjernen – fra koma til halvmaraton er en historie om en kvindes kamp tilbage til livet. Men først og fremmest en hyldest til den livskraft, hun selv besidder, der her viser, at “liv, som reddes, skal leves”. Historien er også en hyldest til familie og venner, som støttede hende på hele rejsen.

LÆS MERE OG KØB BOGEN PÅ SAXO.COM