Når vi kigger tilbage i livet, er der givet vis situationer, som vi gerne ville være foruden. Det kan være forhold eller relationer, som er gået i stykker, eller det kan være, at vi synes eller at andre har synes, at vi har opført os upassende, eller det kan være vores livsførelse, som er blevet påvirket på en måde, som vi ikke har brudt os om. Måske er du også nu i en situation, som du ikke har lyst til at være i.

Ved at finde de positive sider af situationer, som vi har været i, kan vi træne os til at holde balancen og være mere observerende for de situationer, som vi er i, eller som vi kommer i. Vi kan bruge den erfarede taknemmelighed til at blive mere åben for, at også den nuværende situation vil medføre en positiv læring.

Min morfar brugte et udtryk, som jeg ikke forstod, da jeg var barn: “Der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget“. I dag vil jeg give ham ret, og jeg kan se, at den holdning er med til at fjerne fokus fra det negative og holde bedre fast i det positive. Det betyder, at vi bliver mere glade.

Hvis du ønsker, at dit liv skal være lettere, når du oplever modgang, så forsøg at se de lyse sider. Find de positive sider af den situation, som du ikke ønsker. Det kan være, at den situation, som du er tvunget til at være i, medfører, at du må undgå andre ting, som du rent faktisk gerne vil slippe for. Hvis det er tilfældet, så vil det positive være synligt, og du bør fokusere på det i stedet for på det, som du synes, er negativt.

Som eksempel kan det være, at du bliver syg eller utilpas i tiden op til, at du skal til en fest, som du egentlig gerne vil slippe for. En fest, hvor du har sagt Ja, fordi du føler dig forpligtet. Ikke, fordi du har noget i mod at deltage, men du tænker ikke, at festen vil berige dig med andet end gratis mad og tvunget samvær med mennesker, som du ikke rigtigt gider. Altså en fest, hvor du burde have sagt pænt Nej. Her hjælper dit helbred dig til at skaffe den beslutning, som du reelt burde have taget selv.

Vi taler en reel sygdom og et reelt valg, hvor du har ønsket at sige Nej, og hvor du følte dig forpligtet til at sige Ja. Hvad din vært tænker, er uden betydning for dig. Det er den beslutning, som du selv skulle have taget, som er af betydning. Lær af sygdommen, giv den anerkendelse og sig Nej næste gang du bliver inviteret til sådan en fest.

Find fordelen og se taknemmeligheden

1) Se tilbage på en af de markante situationer i dit liv, hvor du synes, at livet har været svært eller uretfærdigt eller urimeligt på en eller anden måde. Skriv ned, hvad du har lært og erfaret af denne situation, og som følge af denne situation, og som du efterfølgende har kunnet bruge konstruktivt og positivt i dit liv.

2) På daglig basis så brug en dagbog, hvor du hver dag noterer tre til frem nye punkter, som du er taknemmelige for i dit liv.

Bogforslag

To taknemmelighedsbøger, som gennem daglig opmærksomhed har til formål at skabe større nærvær, glæde, styrke, selvværd og overskud til udvikling. Bøgerne indeholder emner og citater valgt for at opnå større bevidsthed og skærpe dine sanser for det, der giver dig værdi.

Hver bog rummer i alt 182 dage, hvor du kan skrive de små og store ting, du er taknemmelig for i hverdagen og det, du glæder dig til og ønsker skal ske for dig. Hver uge har et emne, der giver plads til refleksion og kan være dit fokus.

LÆS MERE OG KØB PÅ SAXO.COM